Open Webmail Súgó >> A címtár szerkesztése

A címtár egy adatbázis az ismerősök email címeinek tárolásához, amihez könnyen hozzáféhetsz ha szükséged van rá. A címtárt kétféleképpen lehet elérni. Az egyik a szerkesztési mód, ahol létrehozhatsz, törölhetsz, módosíthatsz bejegyzéseket, és bő eszköztár áll a rendelkezésedre. Illetve az egyszerű használat amikor csak egyszerűen fejléc információkat (Címzett, Téma, ...) szeretnél hozzáadni egy kimenő levélhez.

A címtárhoz használatához először is létre kell hoznod bejegyzéseket. A szerkesztéshez meg kell nyitnod a címtárad. Ezt a Címjegyzék ( ) gombra kattintással teheted meg a fő ikonsorban. A címtár szerkesztéséhez kerülsz:

Az első tevékenységed nyílván egy bejegyzés hozzáadása (Megjegyzés: A címtárban szerepelhetnek a rendszergazda által előre beállított címek). Kattints a Név melletti szövegmezőre, és írd be a szükséges információt. A "Tab" billentyűvel ugorhatsz a következő mezőre. Írhatsz megjegyzést is hogy könnyebben beugorjon ki az illető. Ha beírtál minden információt, kattints a Hozzáad/Módosít gombra. Ettől fogva könnyen megtalálod az illető címét ha írni akarsz neki.

A listába felvett címeket, neveket később át is tudod írni. Az átíráshoz kattints a bejegyzés Nevére, és az feltűnik a szerkesztési mezőkben fent. A szövegmezőkben átírhatod az információkat amiket szeretnél. Ha készen vagy kattints a Hozzáad/Módosít gombra.

Bejegyzések törléséhez kattints az adott sor jobboldali Töröl gombjára. Ha minden bejegyzést törölni akarsz, nem kell egyesével vacakolnod velük. Egyszerűen kattints a "Mindet törli" gombra ( ). Meg kell erősítened a törlést, kattints az "OK"-ra a törlés megerősítéséhez, vagy a "Mégsem"-re a visszavonáshoz.

Lehetőséged van több nevet egy csoportba foglalni. Ez lehetővé teszi hogy egyazon levelet egy címtárbejegyzésen keresztül több embernek is elküldj. Címek csoportosításához, kattints a csoport ikonra ( ). Egy új ablakot fogsz látni, benne az összes címtárbejegyzéseddel. Pipáld be mindazokat akiket hozzá akarsz adni a csoporthoz, és kattints a továbbra. Ha kész vagy kattints a Hozzáad/Módosítra.

 
<<< Emelt szintű keresés A címtár bejegyzések használata >>
 
Open Webmail Súgó névjegy