Open Webmail Súgó >> Letöltés & mentés

A mentés az adatok másolása egy másik helyre biztonsági okokból.  Érdemes ezt minden fontos, a számítógépeden tárolt mappával és fájllal rendszeresen megtenni, a váratlan problémák elkerülése végett.

A legtöbb esetben a felhasználói fiókodban csak korlátozott mennyíségű állományt, és levelet tárolhatsz.  Ebből adódóan, előfordulhat hogy elfogy a helyed (ha megtöltöd a rendelkezésedre álló helyet, levélben kapsz róla értesítést).  Ilyen esetben törölnöd kell néhány levelet az Open Webmailból.  Akadhatnak közük fontos üzenetek is amelyeket szeretnél megtartani.  Letöltheted a leveleid a gépedre és bármikor megnézheted őket egy egyszerű szövegszerkesztővel.

Mappák letöltése:

Letöltheted a leveleidet a gépedre a mappák kezelésénél (kattints a gombra).  A mappák kezelésén belül, kattints a floppy ikonra ( ) amellett a mappa mellett amelyiket le szeretnéd menteni.  Ezzel meg is kezdődik a mappa (és benne a leveleid) letöltése a gépedre.  Lehet hogy a böngésződ megkérdezi hogy megnyitni vagy menteni szeretnéd az adott állományt.  Ha megkérdezi, válaszd a "Mentés..." opciót.  Ebben az esetben a böngésző felbukkanó ablakában választhatod ki, hová szeretnéd menteni a mappát a gépeden.  Válaszd ki a megfelelő helyet, és kattints a "Ment"-re.

A fájlok .zip formátumúak.*  Egy .zip fájl egy vagy több fájlt tartalmaz tömörítve.  A leveleid mentésének megnyitásához szükséged lesz egy megfelelő tömörítő/kitömörítő programra.  Íme néhány .zip állományokhoz használható tömörítő illetve kitömörítő program (ezek a programok nem kapcsolódnak az Open Webmail projekthez):

A lementett mappák olvasása:

Ha letöltöttél egy mappát, a fenti programokkal kitömörítheted.  Valószínűleg a dupla kattintásra nem fognak megnyílni a lementett és kitömörített mappáid.  Ehelyett nyiss meg egy szövegszerkesztőt (mint pl. a Windows Jegyzettömböt**), és nyisd meg belőle az állományokat a Megnyit paranccsal a Fájl menüből.  A mappa üzenetei mind ott lesznek, egyszerű, szöveges formátumban, fejléceikkel együtt.

A letltött leveleid tartalmazhatnak számítógépes kriksz-krakszokkal teli sorokat is, amit nem igazán könnyű értelmezni.  Ha megtelt az Open Webmail tárhelyed, de szeretnéd a leveleidet továbbra is ott tartani, lépj kapcsolatba a rendszergazdával hogy több helyet kaphass a felhasználói fiókodhoz.

*Megjegyzés: Ha Microsoft Internet Explorer 5.5-öt használsz, nehézségekbe ütközhet a megnyitás a letöltés után.  A fájlok .pl formátumban kerülhetnek mentésre.  Ha így történt írd át a .pl-t .zip kiterjesztésre.

**A Windows jegyzettömbje csak egy bizonyos méretig képes fájlokat kezelni.  Ha a mappa túl nagy, rákérdez hogy elindítsa-e a Wordpadot.  Ha rákérdez, kattints az "Igen" gombra az állomány megnyitásához. 

 
<<< Szűrő beállítása Emelt szintű keresés >>>
 
Open Webmail Súgó névjegy