Open Webmail Súgó >> Szűrő beállítása

A szűrő, a levél szempontjából, egy olyan beállítás ami a leveleken különböző fejléc és egyéb kritériumok alapján műveleteket végez. Egy szűrő beállításánál az a lényeg hogy olyan kritériumot adjunk meg ami az adott levelet, vagy leveleket megkülönbözteti a többitől. Ezekután már csak meg kell adnunk milyen műveletet végezzen a szűrő az adott levéllel.

Szűrő beállításához kattints a "Szűrő beállítások" gombra ( ), ahonnan a szűrő kezelő oldalra jutsz. Láthatod hogy már több előre megadott szűrő szerepel itt amelyeket sem módosítani, sem törölni nem lehet. Ezek a központi szűrők amelyeket a rendszergazda definiált. Ezek általában elegendőek az átlagfelhasználónak.

Lehetőséged van saját, specifikusabb szűrők hozzáadására. Belépve a "szűrő kezelő oldalra", (lásd az előző bekezdést) módosíthatsz, létrehozhatsz, és törölhetsz saját szűrő szabályt.

Néhány már meglévő szűrő első ránézésre érthetetlennek tűnhet. Például, láthasz egy \s{40,}\[[a-z0-9]{5}\]$-hez hasonló szűrőt. Ez egy speciális szűrő ami sok különböző feltétel alapján szűr. Ebben az esetben, elutasít minden olyan levelet ami 40 vagy kevesebb kisbetűből és 5 vagy kevesebb alfanumerikus karakterből áll. Ez a súgó nem megy bele ezeknek a kifejezéseknek a részleteibe, csak egyszerű szűrők beállításait mutatja be.

Refencia táblázat:

Szöveg Művelet vagy jelentés
SzabályokKiválasztja a szűrés feltételét
Tartalmaz/Nem tartalmazA megadott szöveget tartalmazza vagy ne tartalmazza a kiválasztott feltétel a levélből
SzövegAz elfogadott vagy tiltott szöveg
TeendőMilyen müvelet történjen a levéllel
CélHová kerüljön a levél
EngedélyezPipáld be a szűrő engedélyezéséhez
Teendő[2]Véglegesíti a szűrőt (hozzáadja a szűrő listához)
 

Lássunk egy példát:

Szabályok Tartalmaz/Nem tartalmaz Szöveg Teendő Cél Engedélyez
KüldőTartalmazbad-website.comÁthelyezSzemetesEngedélyez

Lefordítva ezt a szűrőt magyarra:
Áthelyez minden levelet aminek a küldője a bad-website.com-ról ír a Szemetesbe. Ez a szűrő engedélyezett. Ezért ha pl. a bob@bad-website.com címről próbálnak neked levelet küldeni, az automatikusan a szemetes mappádba kerül.

Létrehozhatsz kizáró szűrőket is, szűrve azokat akik nem egy bizonyos címről írnak. Például ha kicseréled a Tartalmazt Nem tartalmazra, akkor csak a bad-website.com címről érkeznek a bejövő mappádba a levelek, minden más levél a szemetesben köt ki.

Egy szűrés átírásához egyszerűen kattints a szűrésben megadott szövegre a szűrések listájában, és az adott szűrési szabály megjelenik a legfelső sorban, ahol átírható. Lásd a fenti táblázatot a szűrő szerkesztéséhez.

Ha szeretnél ideiglenesen letiltani egy szűrést egyszerűbb módszer is van rá mint hogy kitöröld és később újra létrehozd. Kövesd a fenti instrukciókat a szűrő szerkesztéséhez, vedd ki az Engedélyezéstől a pipát, és kattints a Hozzáad/Módosítra, és a szűrő máris ki van kapcsolva. A szűrő újra engedélyezéséhez újra szerkesztheted a szűrést és bepipálhatod az Engedélyezt, majd rákattinthatsz a Hozzáad/Módosítra; vagy törölheted az adott szűrés melletti Töröl gombra kattintva.

 
<< Mappák kezelése Letöltés & mentés >>>
 
Open Webmail Súgó névjegy