Open Webmail Súgó >> Mappák kezelése

A mappák segítségével rendszerezheted és átláthatóvá teheted a levelezésed. Öt alapértelmezett mappa található az Open Webmailban, és végtelen számú további mappát hozhatsz létre magadnak. Az öt alapértelmezésben is meglévő mappa a következő:
  • Bejövő
  • Mentett
  • Küldött
  • Félretett
  • Szemetes

A bejovő mappa egyben a levelesláda is. Ide érkezik minden fogadott leveled (hacsak másként nem rendelkeztél. Lásd a Szűrő beállítása fejezetet.). Ha elolvastál egy levelet, és már nincs rá szükséged, miért foglalnád velük tovább a helyet a levelesládádban? Két lehetőséged van: Mozgathatod a levelet a szemetesbe, vagy egy újonnan létrehozott mappába. Ha már egyáltalán nincs szükséged a levélre, nyugodtan a szemetesbe küldheted. Ezt kétféleképpen teheted:

Kipipálhatod a jelölőnégyzetet ( ) az üzenetnél amelyiket mozgatni akarod, és rákattinthasz a szemetes gombra ( ). Kattints az "OK"-ra a megerősítési kérésnél. A másik lehetőség, hogy ugyanúgy kipipálod a jelölőnégyzetet, majd kiválasztod a "Szemetes", menüpoontot a bal felső sarokban lévő legördülő menüből, és kattints a "Mozgatás" gombra. Vagy, ha szeretnéd teljesen törölni a levelet, válaszd a --TÖRÖL---t a menüből. Ezzel véglegesen törlöd a levelet.

Ha vannak olyan leveleid, amikre később is szükséged lehet, létrehozhatsz új mappát a számukra. Például ha sok munkával kapcsolatos levelet kapsz, készíthetsz egy "Munka" nevű mappát a tárolásukhoz. A mappa létrehozható a következő lépésekkel:

  1. Kattints az ikonsor "Mappák" gombjára ( )
  2. A "Mappa neve" szöveg alatti mezőbe írd be a létrehozandó mappa nevét.
  3. Kattints a "Hozzáad"-ra.

Már kész is az új mappa. Így az azonos témákörbe tartozó leveleket ide mozgathatod a későbbi átnézésekhez. Ez könnyebbé teszi a levelek keresését is, mivel témánként rendezésre kerülnek. Persze nem feltétlenül szükséges témák alapján szortírozni. Rendszerezheted őket tetszés szerint -- feladó, általános cím, vagy bámi egyéb szempont szerint -- rajtad múlik hogyan szeretnld rendezni a leveleid. A levelek mozgatásához lásd az üzenetek mozgatása & másolása fejezetet.

A létrehozott mappákat a listában kezelheted. Ha nem vagy a mappák beállításainál, kattints a "Mappák" gombra ( ). A mappákkal a következő műveleteket végezheted:

Művelet Hatása
Olvasottként megjelölA mappa minden levelét olvasottnak jelöli
Index ellenőrzésA mappában lévő levelek számának ellenőrzése
ÚjraindexelÚjraszámolja a levelek számát a mappában
ÁtnevezA mappa átnevezése
TörölA mappa törlése

Beléphetsz egy mappába megnézni a benne lévő leveleket, rákattintva a mappa nevére. Szintén beléphetsz egy mappába kiválasztva a nevét a bal felső sarokban lévő legördülő menüből.

 
<< Üzenet mentése Szűrő beállítása >>
 
Open Webmail Súgó névjegy